Contestati amenda pentru rovinieta

Poate , unii oameni raman uimiti de usurinta cu care cei de la CNADNR , constata ca ne lipseste rovinieta   ( taxa de utilizare pentru a circula pe reteaua de drumuri nationale ) , iar acest lucru se poate face manual,  doar prin introducerea numarului de inmatriculareintro baza de date a CNADNR sau prin detectatea cu ajutorul camerelor video montate pe drumurile nationale ce inregistreaza numerele de inmatriculare ale masinilor ce trec prin dreptul lor .

Dupa inregistrare,  numerele de inmatriculare ale masinilor sunt verificate instantaneu si comparate cu baza de date iar detinatorii autovehiculelor care vor fi gasiti , ca circula pe aceste drumuri  fara a avea rovinieta valabila . vor trebui sa plateasca  echivalentul unei roviniete pe un an de zile si pe langa aceasta si o amenda .

Domnul Rotaru Viorel , de la firma Rexton rent a car Bucuresti , marturiseste ca pe langa persoanele fizice si firmele aflate in domeniul  auto ( firme de transport marfa, transport persoane, inchirieri masini Bucuresti chiar si taxi ) au fost afectate de aceasta problema , de multe ori comitandu-se si abuzuri, in sensul ca au fost aplicate amenzi chiar si celor care detineau rovinieta valabila pentru autovehiculele detinute. Acelasi lucru se intampla si la amenzile privind valabilitate itp ului.

Aici se poate pune chiar problema savarsirii infractiunilor de “abuz in serviciu” sau “neglijenta in serviciu”  pentru agentii care constata si intocmesc procele-verbale de contraventie in mod eronat. Enumeram aici cazul unei firme ce isi desfasoara activitate in domeniul masini de inchiriat in Bucuresti, care desi detinea rovinieta valabila pentru un autoturism i s-a aplicat o amenda tocmai pentru lipsa rovinietei valabile. A fost nevoie de un proces la Judecatorie pentru a se anula acest proces-verbal, ceea ce nu este normal.

Dar cum putem scapa de aceasta aceasta amenda pentru rovinieta  ? Foarte simplu !

Ei bine, procesele verbale de constatare a contraventiei  au semnatura electronica , nu semnatura olografa si pentru acest motiv judecatorii pot sa anuleaza amenzile !

Sfatuim persoanele care au “suferit”  de pe urma aplicarii acestor amenzi sa conteste procesele-verbale ale celor de la CNADNR si chiar sa-I actioneze in instant sau sa depuna plangeri penale in cazul in care considera ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de “abuz in serviciu” sau “neglijenta in serviciu”!

This entry was posted in Inchirieri auto and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *