Azi 13.01.2012 noua taxa auto a intrat in vigoare

Asa cum se anuntase inca de anul trecut, iata ca a venit si momentul ca noua taxa auto sa intre in vigoare.
Am asistat cu aceasta ocazie la un balamuc fara precedent ( ieri 12.01.2012), atat la sediile RAR cat si la serviciile publice comunitare de inmatriculari auto, unde cozile au depasit dimensiunile asteptate.
De ce s-au imbulzit asa oamenii ? Simplu, pentru ca de astazi 13.01.2012, pentru a transcrie dreptul de proprietate al unui autovehicul, care este inmatriculat in Romania anterior anului 2007 pe numele altui proprietar, se va plati taxa auto.
Acest lucru nu va aduce nimic bun pentru economia Romaneasca. In primul rand ca vanzarile de autovehicule inmatriculate anterior anului 2007 ( care detin marea pondere din parcul auto din Romania) vor fi aproape inexistente. De aici rezulta faptul ca nu se vor mai incasa taxele de inmatriculare de la primarii, taxele pentru certificatul de inmatriculare, taxele de autenticitate de la RAR, taxa pt numerele de inmatriculare precum si alte taxe ce se percepeau cu ocazia vanzarii-cumpararii unui autovehicul.
In concluzie bugetul va fi mai sarac ( guvernantii sa nu se astepte la plata multor taxe de inmatriculare pt autovehicule rulate in Romania), cei care mai castigau un banut de pe urma vanzarii-cumparari si ma refer aici la birourile de copiat acte, vor avea si ei de suferit, sin u in ultimul rand contribuabilul Roman care se vede nevoit sa renunte la masina sa, predand aproape gratis la Remat intrucat nimeni nu va fi nebun sa plateasca aceasta taxa aberanta.
Sunt sprijiniti prin aceste subterfugii, comerciantii de autovehicule noi carora li se mai ridica o minge la fileu in incercare disperata de a mai mari vanzarile si de a mai rezista un timp.
Toate domenii auto vor fi afectate, cei care desfasoara activitati de genul inchirieri masini , tractari auto, itp bucuresti, taxi, masini de inchiriat in bucuresti si altele.
Dl. Viorel Rotaru din cadrul Rexton rent a car bucuresti ne spune ca va fi foarte greu de supravietuit in astfel de conditii in care statul doar pune bete-n roate micilor intreprinzatori.
Ramane sa vedem ce mai inventeaza guvernantii pentru sprijinirea economiei Romanesti.

This entry was posted in Inchirieri auto and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *